Studievereniging Teiresias

Reiscommissie

De Reiscommissie organiseert jaarlijks één groot reisevenement of twee kleine reisevenementen voor leden en professoren. Deze reizen zijn gericht op renaissance-, middeleeuwse, insulaire en Oudheid studenten. Elke reis is gericht op educatie; we bezoeken historische plaatsen of geschiedkundige musea om onze passie als historici te delen.

Februari 2021 Update:

De reiscommissie staat dit jaar voor een enorme klus: een reis verzinnen in corona-tijden. Ondanks dat dit een haast onmogelijke opdracht lijkt, hebben we toch een foolproof-plan op weten te stellen voor alle mogelijke scenario’s. In het beste geval zullen wij het weekend van 28 tot 31 mei jullie meenemen naar de historische wonderen die Nederland ons te bieden heeft. In deze binnelandse reis zullen wij verschillende musea aandoen in Utrecht, Nijmegen en Leiden en daarnaast zullen wij (in het beste geval) genieten van drankjes op het terras en zacht weer. Toch, niet getreurd als er strengere maatregelen zijn, ook hier zijn wij op voorzien, met een draaiboek voor alle scenario’s zullen wij acitiviteiten aanbieden in een enkele stad of in het uiterste geval een stadswandeling in Utrecht. Alles zal, vanzelfsprekend, begeleid worden door een of meerdere docenten die hun licht over ons zullen laten schijnen.

Wij zullen pas zo laat mogelijk boeken, dus je hoeft je nog niet op te geven, maar weet dat de reiscommissie een licht in de duisternis probeert aan te reiken!

Maak kennis met de huidige Reiscommissie 2021-2022:

Corine, voorzitter, Iris, Anouk en Bram

Gearchiveerde Reizen:

7-10 Februari, 2020: Teiresias Reis: Roman Nimes

Get learnt and get hella turnt! Teiresias gaat, zoals elk jaar, weer op studietrip! Dit jaar is de bestemming het zonnige Zuid-Frankrijk!
Onder begeleiding van Dr. Saskia Stevens en Dr. Janric van Rookhuijzen gaan wij de stad Nîmes verkennen!
Verder maken wij uiteraard naar de majestueuze Pont du Gard!
In Nîmes gaan we allemaal Romeinse bezienswaardigheden zoals de Arena en de Maison Carrée!
Natuurlijk is er ook meer dan genoeg tijd om de stad zelf te verkennen!

14-15 December, 2019: Museum Trip Londen

Het jaarlijkse museumtripje van Teiresias komt er weer aan! 14 en 15 december is de reiscommissie in Londen te vinden, en gaan we samen naar de tijdelijke tentoonstelling van het British Museum over het mythisch mooie Troje! Deze reis is geheel vrijblijvend, wat betekent dat je vervoer, verblijf en vermaak volledig zelf regelt; alleen het museumbezoek staat vast. Wil jij voor de Brexit nog even genieten van geheel legaal verkregen artefacten, Engelse pubs en wandelen langs de Thames in de stromende regen? Geef je dan even op bij het bestuur via teiresias@uu.nl en de reiscommissie via reiscommissie.teiresias@gmail.com zodat we weten dat we je kunnen verwachten, en tot snel in Londen! Voor vragen kun je terecht bij de reiscommissie via e-mail.