Studievereniging Teiresias

Feestcommissie

De feestcommissie is om de maand verantwoordelijk voor het houden van filmavonden. Leden van Teiresias mogen gratis deelnemen, alle andere deelnemers moeten 2 euro betalen. De meeste filmavonden worden geopend met een minicollege gegeven door een student of een professor die de film en zijn relatie met de oude, middeleeuwse of renaissancegeschiedenis verbindt.

De feestcommissie is ook verantwoordelijk voor het organiseren van de Interclassical Borrel/Feestavond met andere oud-studenten aan universiteiten in heel Nederland. Dit evenement heeft meestal een kostuumthema en is een leuke manier om gelijkgestemde historici te leren kennen die aan verschillende Nederlandse universiteiten studeren. Deze gebeurtenis vindt meestal tweemaal per jaar plaats.

Aankomende Filmavonden:

September TBA: Monty Python and the Holy Grail

Gearchiveerde Filmavonden:

Asterix and Obelix: Mansions of the Gods

Gods of Egypt

Clash of the Titans

300: Rise of an Empire

Dr. Floris van den Eijnde gaf ons een onderhoudende lezing voordat de film begon.

 

 

 

 

Brave

What We Do in the Shadows

Onze eigen Teiresias Board President Stefan gaf ons een mini-lezing over vampiers en middeleeuwse geschiedenis voordat we aan de film begonnen. Onze Halloween-film van het jaar. Om de engste tijd van het jaar te vieren, hebben we naast tentamentijd de film “What We Do in the Shadows” voor filmavond bekeken.
Wist je dat de oude Grieken bang waren voor vampirische wezens? Je zult geen betere link vinden met Oude Geschiedenis dan dat!

 

 

Redbad

It giet oan! En wel op 6 juni. Op die dag organiseert de evenementencommissie van Studievereniging Teiresias een filmavond. De film die zij hebben gekozen is de Nederlandse film over de Friese koning Redbad. Voordat we gaan kijken zal Erik Goosmann, auteur van het boek ‘Redbad, koning in de marge van de geschiedenis’, ons het een en ander vertellen over deze rossige rebel.